Nyhet
2 april, 2016 - Uncategorized

Balansa -från forskning till nytta!

Glädjande nyheter kring Balansa-modellen* som nu har sålts till Cojn AB. Balansa®-modellen har utvecklats av Cecilia Nahnfeldt, tidigare forskare på Karlstads universitet, sedan årsskiftet forskningschef på Svenska kyrkan.

Balansa-modellen är nu en resa från akademi till företag. Det har varit många turer idenna resa och nu i november såldes Mater Balansa AB, som äger Balansa-modellen, till detLinköpingsbaserade företaget Cojn (www.cojn.se). I det nya företag Cojn Balansa som bildades är Cecilia Nahnfeldt delägare och Mike Helber är VD för både Cojn och Cojn Balansa. Dettainnebär helt nya möjligheter för Balansamodellen att spridas till fler arbetsplatser! Fortfarande arbetar Cojn Balansa med processledare och de tjänster som de erbjuder är workshops och balansamärkning.

Den 11 mars 2016 nylanserades Balansa som en möjlighet för arbetsgivare att främja individers möjlighet attförena arbete och resten av livets olika ansvar och uppgifter.

Cecilia Nahnfeldt jobbade tills nyligen som docent i genusvetenskap och föreståndare för Centrum för genusforskning på Karlstads universitet där hon ansvarade särskilt för utvecklingen av profilområdet ”Tillämpad genusvetenskap och social innovation” på Centrum för genusforskning, CGF.

*Balansa-modellen.
Att få ihop livspusslet med arbete, familjeliv och fritid är ett av de vanligaste problemen på våra arbetsplatser. Balansa är en modell som syftar till att främja medarbetares möjlighet att förena arbete med övriga livsåtaganden. Med Balansa som verktyg tar företag och medarbetare tillsammans fram tydliga rutiner och lyfter fram och avdramatiserar problem. Under processen blir den enskilda individen och gruppen bättre på att både parera hinder och att komma på fötter när oförutsedda händelser inträffar och rubbar balansen i arbetslivet, på fritiden och zonen däremellan.

Klicka på länken för mer info om den nya kostymen för Balansa, dvs www.cojnbalansa.se

 

www.cojnbalansa.se