Nyhet
18 maj, 2015 - Uncategorized

Här delar fyra universitet med sig av sina innovationer

Det framgångsrika skolsamarbetet Linje 14 sjukgymnasten och forskaren Anna Dubergs metod för att minska psykisk ohälsa bland unga flickor, och en elektronisk näsa för att upptäcka blodförgiftning. Det är tre exempel på innovationer från Örebro universitet som nu lanseras på licensbanken.se – en webbplats byggd för att föra ut innovationer till samhälle och näringsliv.

Det framgångsrika skolsamarbetet Linje 14, sjukgymnasten och forskaren Anna Dubergs metod för att minska psykisk ohälsa bland unga flickor, och en elektronisk näsa för att upptäcka blodförgiftning. Det är tre exempel på innovationer från Örebro universitet som nu lanseras på licensbanken.se – en webbplats byggd för att föra ut innovationer till samhälle och näringsliv.

Licensbanken.se är ett samarbete mellan Örebro universitet, Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet genom innovationskontoret Fyrklövern. Webbplatsen är ett stöd för att föra ut idéer, produkter och tjänster som är redo att sättas i produktion eller tas i bruk i olika verksamheter.- Licensbanken.se innehåller idéer som främst är sprungna ur forskning eller till huvudsak är utvecklade på universitetet. Webbplatsen fungerar som en länk mellan akademi och samhälle. Här ska forskning och nytta förenas, säger innovationsrådgivare Mattias Jonsson, ansvarig för Licensbanken vid Örebro universitet.Bättre förutsättningarFör Örebro universitet handlar det om att förbättra förutsättningarna för idéutveckling och innovation. Dessutom är det ett sätt att kommunicera forskning ur ett nyttoperspektiv.– Naturligtvis arbetar vi på flera olika sätt för att för att föra ut innovationer där Licensbanken.se är ett sätt. Jag hoppas att den kommer att underlätta tecknandet av licensavtal. På det här sättet hittar vi också nya spännande samarbetspartners, säger Mattias Jonsson.

 

http://www.oru.se/Nyheter/Nyhet/Har-delar-Orebro-universitet-med-sig-av-sina-innovationer/