Nyhet
21 augusti, 2018 - Örebro universitet

USA och Örebro möttes på låtskrivarläger

Under sommaren ägde Black Belt Summer Songwriting Camp rum på Musikhögskolan vid Örebro universitet. Under två veckor fick åtta studenter från USA och åtta från Örebro både skriva musik tillsammans – och hitta sin musikaliska identitet. – Jag vill att deltagarna går på djupet, säger arrangören Jan Sparby.

Black Belt Summer Songwriting Camp anordnas av Iphigenia Publishing AB i samarbete med Örebro universitet och pågick under vecka 28 och 29. Jan Sparby, som är programansvarig för musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan, är den som håller i trådarna.

Jan Sparby arrangerar Black Belt Summer Songwriting Camp genom sitt bolag Iphigenia Publishing AB och i samarbete med Örebro universitet. ”Det handlar om att få till ett musikaliskt möte mellan två olika kulturer”, säger han.

– Det handlar om att få till ett musikaliskt möte mellan två olika kulturer, den svenska och den amerikanska. Konsten har ju den rollen, att kunna sammanföra människor på ett väldigt fint sätt. Jag vill också att det blir något mer än bara praktiskt skapande, jag vill att deltagarna går på djupet och försöker hitta sin musikaliska röst.

Jan Sparby driver Iphigenia Publishing och har utvecklat bolaget med hjälp av ORU innovation och Inkubera. Örebro universitet Holding AB är en av delägarna. Verksamheten står på två ben, dels att producera interaktiva läromedel, dels att arrangera låtskrivarläger.

Hör ett inslag på P4 Örebro här 

Läs mer på Örebro universitets hemsida här

Black Belt in Songwriting, Jan Sparby, komponera musik, låtskrivarläger, Musik, Musikhögskolan, musikproduktion