Licens
Övrig

CRE8® – En tävling i kreativitet

CRE8® är en fartfylld metod för kreativ problemlösning i tävlingsform. Tre till fyra multidisciplinära studentteam prövar sin problemlösningsförmåga mot varandra och pitchar sin lösning för en jury. Uppdraget är skarpt och inhämtas från forskare, företag eller offentlig sektor. Syftet är att träna studenterna att lösa verkliga problem och samarbeta i team som en nyttig erfarenhet för ett kommande arbetsliv.

Erbjudandet

Har du ett case som du tror passar våra studenter? Ett case ska först och främst gå ut på att utveckla innovativa lösningar. Det handlar alltså inte om administrativa sysslor eller enklare linjearbete – här handlar det om att nyttja studenternas kreativa förmåga. Ett bra case är tydligt beskrivet, men lämnar stor frihet att hitta lösningar. Ett allt för detaljerat case kan hämma kreativiteten, och ett för luddigt gör det svårt att formulera ett problem. Vi hjälper er att utveckla casebeskrivningen för att hitta en bra balans.

Huvudsaklig nytta

  • Söker du innovativa lösningar och vill nyttja studenternas kreativa förmåga?
  • Vill du som arbetsgivare vill veta mer om hur du kan bli uppdragsgivare till Sveriges roligaste innovationstävling?

Användningsområde

Den 26 oktober kördes en CRE8® hos Jernkontoret i Stockholm och bestod av elva tävlande lag från flera olika lärosäten i hela Sverige. Uppdragsgivaren var två av Jernkontorets medlemsföretag, Sandvik och SSAB. Läs mer här eller se filmen här. Vi har även genomfört CRE8® med bland annat Mundati, Karlstads kommun, Säffle kommun och COWI.          
Karlstad, Karlstads universitet, Kreativitet, multidisciplinära lag, pitch, problemlösning, studenttävling, studentteam